Gå till innehåll
Rid & Körsällskapet Sporren
Rid & Körsällskapet Sporren

Sugar Cup och Salty Cup

Är du nyfiken på fälttävlan? Då är detta något för dig!

Sugar Cup är en träningsserie för unga ryttare i terrängridning med stilbedömning. Syftet är att under trevliga och säkra former erbjuda tränings- och utbildningsmöjligheter som en ingång till framtida träningar och tävlingar i fälttävlan. I Sporren erbjuds även Salty Cup som är en motsvarighet för ryttare till häst.

Varje sommar arrangeras tre grundomgångar med en träningsdag och en "tävlingsdag" med stilbedömning i varje omgång.

Efter grundomgångarna arrangeras en regionsfinal i Sugar Cup. Till semifinalen är alla ekipage välkomna som deltagit i minst två grundomgångar. De cirka 40 främsta ekipagen från stilbedömningen i semifinalerna går sedan till finalen i Sugar Cup.

Så går det till: Banvisning sker uppsutten till häst. Ryttarna får rida en terrängbana som träning under tävlingslika förhållanden med stilbedömning. Man startar och rider en och en. Efter ritten rider ryttaren fram till domaren och får sina stilpoäng samt muntliga kommentarer.

Träning på banans hinder anordnas före varje omgång, under ledning av auktoriserad fälttävlanstränare. Därmed har ryttarna möjlighet att träna på de hinder som skall ingå i terrängbaneridningen med stilbedömningen. Träningen är obligatorisk för de ryttare som INTE har Fälttävlansmärket och som vill delta i stilbedömningen.

Alla B-, C- och D-ponnyer är välkomna. Hinderhöjden är max 60 cm och enkla typhinder av fälttävlanskaraktär. Kravet för att delta är säkerhetsutrustning enligt fälttävlans TR: Godkänd hjälm och säkerhetsväst – samt att ryttaren antingen har Fälttävlansmärket eller att ekipaget har deltagit i träningen som föregår varje stilbedömning.

Anmälan sker i TDB under arrangemang!

Varmt välkomna till Sugar och Salty Cup 2023!

Första grundomgången: träning 18/5, stilbedömning 19/5