Gå till innehåll
Rid & Körsällskapet Sporren
Rid & Körsällskapet Sporren

Välkommen till Sporren!

Rid- och Körsällskapet Sporren bildades i Strångamåla norr om Bräkne-Hoby 1979, av några ungdomar med stort hästintresse och viljan att lära sig mer om dessa fantastiska varelser.

I samband med att ridhuset på Blekinge Naturbruksgymnasium byggdes 2000 flyttades en stor del av verksamheten ner till Bräkne-Hoby och 2014 anlades terrängbanan i samarbete med skolan. Några år senare, 2018, anlades stora grusbanan och anläggningen blev komplett för att kunna arrangera större ridsportevenemang. Lag-SM i fälttävlan 2019 blev ett mycket lyckat sådant!

Sporrens medlemmar är främst ryttare/familjer med egna hästar då ingen ridskoleverksamhet bedrivs i föreningen. Alla medlemmar ska känna sig välkomna och ha roligt i vår förening, liten som stor, nybörjare som erfaren ryttare.

Sporren är en ideell förening. Det innebär att föreningsverksamheten bygger på att alla medlemmar har viss arbetsplikt. Arbetsplikten består i att hjälpa till som funktionär i samband med tävlingar samt att ingå i arbetsgrupp för skötsel av anläggningen.

Välkommen som medlem både med och utan häst!

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-03-12

Författare: Simon Tollstern